80104-TEST NO2
80104-TEST NO2

TROPICAL- TEST NO2 (80104)

Fiyatları görebilmek için üye girişi yapmalısınız.

Barkod : 5900469801048

NO2 testi, tatlı su ve deniz suyundaki nitrit (NO2-) konsantrasyonunu 0,0 ila 3,3 mg/l aralığında belirlemek için kullanılır.

Akvaryumdaki nitritlerin (NO2-) kaynağı nedir?
Akvaryumda biriken balık atıkları, yenmemiş yemler ve diğer organik artıklar bakteriler tarafından ayrıştırılır ve bu işlemin ürünlerinden biri, alkali suda (pH>7) kısmen çok zehirli hale dönüşen tehlikeli amonyum iyonlarıdır (NH4+). balıklar için amonyak (NH3). Olgun ve iyi işleyen bir akvaryumda, amonyum iyonları, nitrifikasyon sürecinde nitrifikasyon bakterileri tarafından daha az toksik nitritlere (NO2-) ve ardından balıklar için nispeten güvenli olan nitratlara (NO3-) oksitlenir. Bu tür akvaryumlarda nitrit (NO2-) konsantrasyonu sıfıra yakındır.

Akvaryumdaki nitrit konsantrasyonu neden izlenmelidir?
Balıklar, sudaki düşük nitrit konsantrasyonlarına (NO2-) bile duyarlıdır. 0,3 mg NO2-/l'den düşük değerler güvenli kabul edilir. Yeterince büyük bir nitrifikasyon bakteri popülasyonunun henüz gelişmediği yeni akvaryumlar, TROPICAL NO2-TESTİ kullanılarak kontrole tabi tutulmalıdır. Ek olarak, ilaçlı mikrop öldürücülerle tedavi edilmiş olgun tanklar, aşırı stoklanmış akvaryumlar veya balıkların aşırı beslendiği akvaryumlar incelenmelidir.

Düzgün çalışan bir akvaryumda nitrit konsantrasyonu sıfıra yakındır. Bununla birlikte, nitrit konsantrasyonunun hızla arttığı durumlar vardır ve bu durum aşağıdakilerden kaynaklanabilir:
- Yeni akvaryumda yetersiz nitrifikasyon bakterisi popülasyonu,
- aşırı kalabalık akvaryum,
- balıkların aşırı beslenmesi,
- çıkarılmamış ölü balıklar,
- nitrifikasyon bakterilerini öldüren ilaçların kullanımı,
- yanlış havalandırma, uzun süreli elektrik kesintileri, filtre kapatma veya arızası nedeniyle nitrifikasyon bakterileri için yetersiz oksijen,
- tüm filtre kartuşlarını aynı anda temizleme veya değiştirme.

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR